Stein is de Meest Toegankelijke Gemeente 2021

De gemeente Stein is verkozen tot de Meest Toegankelijke Gemeente van Nederland in 2021. Stein springt eruit met een Sociale Inclusie Agenda waarin op een duidelijke en toegankelijke manier het beleid is opgeschreven. De gemeente Zwolle won de aanmoedigingsprijs.

In de laatste ronde van de door de VNG georganiseerde verkiezingen dongen ook de gemeenten Hardenberg, Oude IJsselstreek en Harderwijk nog mee naar de titel. 'Alle 5 de gemeenten in de finale zijn wat ons betreft winnaars!' aldus de jury. 

Reactie gemeente Stein

In de video hieronder geven wethouder Hub Janssen, beleidsmedewerker Cheyenne Dohmen, ervaringsdeskundigen Hein Coumans en Irma Janssen uit de gemeente Stein, en ook jurylid Taco Rietveld hun reactie.

Doel van de verkiezing

De verkiezing van Meest Toegankelijke Gemeente is erop gericht om gemeenten op een positieve manier aan te spreken op de belangrijke rol die zij spelen in het vergroten van toegankelijkheid voor mensen met een lichamelijke, zintuiglijke of verstandelijke beperking, of met een chronische ziekte of psychische kwetsbaarheid. Met de verkiezing willen we het belang van fysieke, sociale en informatietoegankelijkheid hoger op de agenda zetten, waardevolle initiatieven in het zonnetje zetten en stimuleren dat gemeenten van elkaar leren, iets dat we als VNG ondersteunen via het project Iedereen doet mee!

  • Iedereen doet mee!
    Nieuws, handreikingen, bijeenkomsten, praktijkvoorbeelden, publicaties, links, contactgegevens.

Meer informatie

De bekendmaking van de uitslag van Meest Toegankelijke Gemeente haalde het NOS Journaal. Hieronder de link naar het NOS-bericht (met daarin een videogfragment met ervaringsdeskundige Irma Janssen).

Foto's

Praktijkvoorbeelden

Hieronder vindt u een overzicht van de twaalf halve finalisten voor de verkiezing Meest Toegankelijke Gemeente 2021.