Bent u als raadslid benieuwd hoe het staat met de lokale democratie in uw gemeente? Wilt u weten hoe u de betrokkenheid van inwoners, raadsleden en bestuurders kunt vergroten? Dan mag u onze sessie over de Quick Scan Lokale Democratie tijdens de online bijeenkomst Raad op Zaterdag op 15 april niet missen!

Raadsleden spelen als volksvertegenwoordigers een cruciale rol in het bevorderen van de lokale democratie en in het stimuleren van actieve betrokkenheid van burgers bij het lokale bestuur. Het is daarom belangrijk om te weten hoe het gesteld is met de lokale democratie en waar er mogelijke knelpunten liggen.

Met de Quick Scan uw lokale democratie gericht verbeteren

Met de Quick Scan Lokale Democratie kunt u gericht bijdragen aan het verbeteren van de lokale democratie in uw gemeente. De Quick Scan is een instrument dat is ontwikkeld door de VNG waarmee snel en efficiënt inzicht verkregen kan worden in de staat van de lokale democratie. De Quick Scan geeft op een gestructureerde manier inzicht in de sterke punten en verbetermogelijkheden en biedt raadsleden de gelegenheid om hun kennis en begrip van de lokale democratie te vergroten.

Daarnaast kan de Quick Scan Lokale Democratie ook helpen bij het versterken van de relatie tussen raadsleden en burgers. Door burgers te betrekken bij de Quick Scan kunnen raadsleden hun standpunten en suggesties voor verbetering beter begrijpen. Dit kan meegewogen worden bij het maken van beslissingen.

Inhoud sessie en aanmelden

Tijdens de sessie ‘Quick Scan Lokale Democratie: Inspiratie voor Raadsleden’ wordt verder ingegaan op wat de Quick Scan inhoudt en wat dit instrument kan betekenen voor raadsleden. De sessie wordt gefaciliteerd door ervaringsdeskundigen vanuit de VNG in samenwerking met raadsleden die bekend zijn met de Quick Scan.

De sessie vindt plaats op zaterdag 15 april, 10.00 - 10.50 uur. Meld u nu aan. Wees er snel bij want het aantal plaatsen is beperkt. We hopen u te zien bij deze inspirerende en interactieve sessie! Kijk op de website van Raad op Zaterdag voor de overige sessies.

Quick Scan of oriëntatiegesprek aanvragen of contact opnemen

Direct in contact komen of de Quick Scan aanvragen? Vraag een oriëntatiegesprek aan via het aanmeldformulier Quick Scan Lokale Democratie of neem contact op via 06 - 15 31 57 27.