Het doel van deze training is om u de basis van toezicht en handhaven van de kinderopvang bij te brengen. Daarnaast krijgt u inzicht in het stelsel van de kinderopvang en de betrokken partijen. 

  De eerste dag zal ingaan op:

  • Algemene inleiding stelsel van kinderopvang;
  • Toezicht: algemene inleiding op toezicht en rol van de gemeente daarin (ook als opdrachtgever GGD).

  De tweede dag gaat in op:

  • Algemene inleiding op handhaving;
  • Casuïstiek omtrent handhaving: hoe zet je bepaalde handhavingsmiddelen in.

  De opzet van deze training is gericht op nog startende en recent gestarte medewerkers. Hierop is de informatie en de casuïstiek dan ook afgestemd.

  Bent u op zoek naar meer een verdiepende training handhaving kinderopvang dan verwijzen wij u graag door naar onze vervolgtraining handhaving.

  Na de basistraining, waarin de inhoudelijke kant van het werk wordt uitgelegd, adviseren wij u de knoppentraining van DUO te volgen. Hierin leert u om te gaan met de landelijke systemen waarin gewerkt wordt. Meer informatie over deze training vindt u hier.

   Doelgroep

   Gemeenteambtenaren die zich (gaan) bezighouden met toezicht en handhaving kinderopvang en GGD-medewerkers, die in opdracht van de gemeente een deel van de handhavende taken uitvoeren. Indien u twijfelt of deze training geschikt is voor u, neem dan contact op met kinderopvang@vng.nl.

   Data en locatie

   Ronde 1 20 maart 2023 en 3 april 2023

   Aristo Meeting Center,
   Utrecht (Lunetten)

   VOL
   Ronde 2 14 juni 2023 en 28 juni 2023 Aristo Meeting Center,
   Utrecht (Lunetten)
   Inschrijfformulier
   Ronde 3 7 november 2023 en 21 november 2023 Aristo Meeting Center,
   Utrecht (Lunetten)
   Inschrijfformulier 

   De training duurt van 9.30 uur tot ongeveer 16.30 uur. Inloop vanaf 09.15 uur.

   Kosten en annuleren

   Deelname aan deze training kost € 495,- (exclusief btw).

   Kunt u onverwacht toch niet deelnemen, dan kunt u tot 1 maand voor aanvang van de training kosteloos annuleren of kunt u - tot op de dag van de training - een vervanger aanwijzen. Mail uw wijziging o.v.v. de naam van de training aan vngconnectacademie@vng.nl.

   Aanmelden

   Omdat deze training bedoeld is voor gemeenteambtenaren en GGD-medewerkers, kunt u zich alleen inschrijven met een gemeentelijk of GGD emailadres. Is de training op de datum van uw keuze vol, dan komt u op een wachtlijst. Natuurlijk ontvangt u hierover bericht. Naar aanleiding hiervan kunt u ook voor een andere datum kiezen.

   Meer informatie

   U ontvangt na voltooiing van de training een certificaat van deelname.