Sinds 1 januari 2024 werken we in Nederland met een nieuw stelsel van kwaliteitsborging in de bouwsector (Wkb). Op 12 september organiseert de TloKB samen met onder andere de VNG en VKBN een regiobijeenkomst over de werking van het nieuwe stelsel in de regio Leeuwarden.

De Toelatingsorganisatie Kwaliteitsborging Bouw (TloKB) houdt landelijk toezicht op de werking van dit stelsel en daarom is de TloKB volop aan de slag om inhoud en vorm te geven aan de samenwerking met betrokken partijen. Ook willen we graag met u samenwerken en daarom nodigen we u uit voor de Regiotour deze zomer en dit najaar. 

Samen met onder andere de VNG en de VKBN (Vereniging KwaliteitsBorging Nederland) trekt de TloKB het land in om het gesprek aan te gaan en vragen te beantwoorden over de toepassing en werking van het stelsel van kwaliteitsborging in de praktijk en de rol van de TloKB.

Wat kunt u verwachten?

Tijdens de Regiotour Leeuwarden stropen we de mouwen op en gaat u als deelnemer de praktijk van het nieuwe stelsel zelf ervaren. Wat zijn de uitdagingen van het nieuwe stelsel? En welke oplossingen ziet u? Samen met gemeenteambtenaren, kwaliteitsborgers, aannemers en andere deelnemers lost u deze vragen op tijdens een interactieve werksessie. Naast de Regiotour Leeuwarden kunt zich nu ook al aanmelden voor de regio Heerlen.

In het voorjaar heeft de Regiotour plaatsgevonden in de regio’s Utrecht, Eindhoven en Zwolle met bijna 200 deelnemers. Om een indruk te krijgen van deze edities kunt u het videoverslag van regio Zwolle bekijken. 

Programma in het kort

13.00 - 14.00     Ontvangst met lunch en broodjes
14.00 – 14.30     Plenaire opening
14.30 – 16:00     Interactieve werksessie
16.00 – 17.00      Afsluiting en borrel

Locatie en tijd

Ook gaat de Regiotour dit najaar nog naar de Regio Twente, de datum en details worden later bekendgemaakt.

Doelgroep

  • Kwaliteitsborgers
  • Gemeenten 
  • Aannemers
  • Overige betrokkenen bij de Wkb die graag hun ervaringen delen en netwerken

Kosten

Geen

Meer informatie

Organisator

Toelatingsorganisatie Kwaliteitsborging Bouw (www.tlokb.nl)