Annoteren betekent het markeren van eigenschappen van juridische regels in het omgevingsplan. Het is noodzakelijk voor een goede werking van het Omgevingsloket. In deze sessie van het Netwerk omgevingsplan gaan we onder meer in op de verschillende typen annotaties en hoe u ze toepast.

Door te annoteren legt u bijvoorbeeld gestructureerd vast over welke activiteit een artikel gaat. Zo kan een initiatiefnemer in het onderdeel ‘Regels op de kaart’ van het Omgevingsloket het omgevingsplan op eigenschappen van regels doorzoeken en regels op de kaart laten zien. Annoteren is ook noodzakelijk om in het Omgevingsloket de vergunningcheck en de vergunningaanvraag te laten werken. Hoe beter u annoteert, hoe beter uw dienstverlening in het Loket.

Resultaat

Na deze sessie:  

  • Weet u welke typen annotaties er zijn en wat het effect ervan is.  
  • Heeft u een globaal beeld hoe u de verschillende typen annotaties toepast.
  • Heeft u inzicht in hoe u het annoteren onderdeel laat zijn van het proces voor het wijzigen van het omgevingsplan.  
  • Heeft u een indruk van wat de handreiking annoteren gaat bieden.  
  • Weet u wat een annotatiestrategie kan bijdragen.  

VNG ondersteuning transitie omgevingsplan

In deze eerste sessie na de zomervakantie ruimen we ook tijd in om u mee te nemen in onze plannen voor de komende periode. Nu de Omgevingswet ruim een half jaar oud is, zien we gemeenten stap voor stap aan de slag gaan met de transitie van hun omgevingsplan. In deze sessie laten we zien welke ondersteuning de VNG daarbij wil bieden, inclusief concrete projecten voor dit najaar. En horen we graag uw feedback daarop. Wees erbij, zodat u weet wat eraan komt!

Sprekers

O.a. Arjan Kloosterboer, specialist digitalisering planketen Omgevingswet bij de VNG

Terugkijken

De opname en de presentaties van alle sessies kunt u na afloop terugkijken op de webpagina ‘Netwerk omgevingsplan’.    

Locatie en tijd

  • Vrijdag 6 september, 9:30-11:00
  • Online via Teams

Doelgroep

Deze sessie is interessant voor iedereen die bijdraagt aan het gemeentelijke omgevingsplan (planologie, beleid, jurist, beheer omgevingsplan, regelanalist, GEO, DSO, toepasbare regels, teamleiders etc.) 

Kosten

Deelname is kosteloos. 

Organisator

VNG