Organisatie
VNG
Publicatie soort
Overig
Jaar van uitgifte
2020

Over welke rol de toepasbare regels spelen in uw dienstverlening, hoe u kunt nagaan welke specifieke regels u nu al stelt, welke toepasbare regels door het Rijk in het DSO worden opgenomen en wat u zelf nog moet doen.

Met toepasbare regels bent u in staat om uw inwoners online van lokale informatie te voorzien over welke specifieke regels er voor uw grondgebied gelden. Dat stelt hen in staat om online 24/7 na te gaan of ze een vergunning nodig hebben of melding moeten doen maar ook om na te gaan welke aanvraagvereisten er in uw gemeente van toepassing zijn. Maar, hoe kunnen we deze dienstverlening die we nu ook in het Omgevingsloket Online (Olo) aanbieden netjes in het DSO krijgen? Wat zet het Rijk in het DSO vanuit de bruidsschat en wat staat er niet in? Is het handig om regels op te schonen? Kunnen we op regionaal niveau samenwerken met toepasbare regels? En hoe verhouden mijn gemeentelijk regels zich tot die van de provincie en het waterschap? Dat en nog veel meer komt aan bod tijdens dit webinar!

Kijk hier het webinar terug over continuering dienstverlening met toepasbare regels.

Klik hier om het webinar op volledig scherm te bekijken.

Om dit webinar goed te kunnen volgen is basis kennis over toepasbare regels nodig. Graag verwijzen wij u hiervoor naar het webinar 'toepasbare regels Omgevingswet' van 28 november 2019.