Hét overzicht van alle wisselingen in het lokaal bestuur.

Tips voor de rubriek Personalia kunt u sturen aan Monique Westenbroek

Voor informatie over VNG Magazine en actuele artikelen kijkt u op de VNG Magazine overzichtspagina

Nieuws

Antoine Walraven wordt de nieuwe burgemeester van Maasdriel. De gemeenteraad heeft hem voor benoeming voorgedragen. Walraven was eerder burgemeester van Mill en St. Hubert (2013-2022) en waarnemend burgemeester van Bernheze (2023). De VVD'er begon zijn politieke carrière als raadslid en wethouder in Best. In Maasdriel wordt hij de opvolger van Henny van Kooten (SGP) die in april 2023 afscheid nam.

Antoine Walraven

Marike Arents stopt na vier jaar als gemeentesecretaris van Nuenen. Ze gaat naar de gemeente 's-Hertogenbosch waar ze per 15 juni 2024 directeur Stadsbeheer wordt. Voor Arents gemeentesecretaris werd, werkte ze ruim elf jaar in verschillende functies voor de gemeente Maastricht.

Marike Arents

Mark Buijs wordt de nieuwe burgemeester van Roosendaal. De gemeenteraad heeft hem voor benoeming voorgedragen. Buijs, nu nog burgemeester van Oosterhout, volgt in Roosendaal Han van Midden (VVD) op die naar Curaçao emigreert. Voor Mark Buijs (VVD) in 2018 naar Oosterhout ging, was hij burgemeester van Boxtel. Daarvoor was hij raadslid en wethouder in Heusden. Hij wordt waarschijnlijk op 18 juni 2024 in Roosendaal geïnstalleerd. (Foto: LinkedIn)

Mark Buijs

Lex Schellevis wordt de nieuwe griffier van de gemeenteraad van Oost Gelre. De raad stemt op 23 april 2024 over zijn aanwijzing, hij begint dan op 1 juli 2024. Schellevis is nu adviseur bij het Kabinet van de commissaris van de Koning van Gelderland. In Oost Gelre wordt hij de opvolger van John Vinke die in augustus 2023 naar Maassluis ging.

Lex Schellevis