Hét overzicht van alle wisselingen in het lokaal bestuur.

Tips voor de rubriek Personalia kunt u sturen aan Monique Westenbroek

Voor informatie over VNG Magazine en actuele artikelen kijkt u op de VNG Magazine overzichtspagina

Nieuws

De gemeenteraad van Zeist heeft Joyce Langenacker (PvdA) voorgedragen als nieuwe burgemeester. Ze is op dit moment, sinds 19 december 2017, burgemeester van Ouder-Amstel. Daarvoor was ze onder meer raadslid en wethouder in Haarlem. Langenacker wordt de opvolger van CDA'er Koos Janssen, die op 15 januari 2024 stopt aan het einde van zijn derde ambtstermijn. Hij is dan achttien jaar burgemeester van Zeist geweest.

Joyce Langenacker

Cees van den Bos (SGP) is voorgedragen als burgemeester van Goes. Hij begint naar verwachting op 1 februari 2024 in deze gemeente. Van den Bos begon zijn loopbaan als gemeentelijk beleidsadviseur in Middelharnis en Goeree-Overflakkee.

Cees van den Bos

Mark van Oosterwijk is de nieuwe griffier van de gemeenteraad van Oirschot. De raad heeft op 28 november 2023 ingestemd met het voorstel van de werkgeverscommissie om hem aan te wijzen. Van Oosterwijk, nu nog raadsgriffier in Zundert, begint op 1 januari 2024 in Oirschot. Hij neemt dan het stokje over van interim-griffier Maaike Mesdag.

Mark van Oosterwijk

Gemeentesecretaris Ronald Kool van Wormerland treedt in 2024 'gefaseerd' uit dienst. Kool maakt na een 47-jarige loopbaan bij gemeenten vanwege persoonlijke redenen plaats voor zijn opvolger. De wervingsprocedure start binnenkort, zodat er tijdig een nieuwe gemeentesecretaris kan aantreden en ingewerkt kan worden. Voor Kool in 2018 naar Wormerland kwam, was hij onder meer gemeentesecretaris van Naarden en Dronten.

Ronald Kool

De gemeenteraad van Olst-Wijhe heeft Sietske Poepjes (CDA) voorgedragen als nieuwe burgemeester. De planning is dat ze op 27 februari 2024 start. Poepjes was tot afgelopen zomer gedeputeerde in Fryslân. Ze begon in die functie in 2011. Eerder was ze lid van provinciale staten in Fryslân en hoofd juridische zaken van de gemeente Lemsterland. In Olst-Wijhe volgt ze Ton van Strien (CDA) op, die op 1 september 2022 vertrok als burgemeester.

Sietske Poepjes