Hét overzicht van alle wisselingen in het lokaal bestuur.

Tips voor de rubriek Personalia kunt u sturen aan Monique Westenbroek

Voor informatie over VNG Magazine en actuele artikelen kijkt u op de VNG Magazine overzichtspagina

Nieuws

René van der Hoek is per 1 juni 2023 gestopt als griffier van de gemeenteraad van Maassluis. Hij is met pensioen. Van der Hoek was twintig jaar raadsgriffier. Voor hij in 2003 naar Maassluis kwam, werkte hij voor de Milieudienst Rijnmond en de gemeente Vlaardingen. (foto: LinkedIn)

René van der Hoek

Burgemeester Harm-Jan van Schaik van Harderwijk heeft zijn vertrek aangekondigd. Per 1 september 2023 treedt hij toe tot de Raad van Bestuur van Amaris Zorggroep. Met de overstap wil hij bijdragen aan 'betekenisvol ouder worden', zo lichtte hij zijn besluit toe. Van Schaik wil zijn ervaring als burgemeester gebruiken om ouderen en hun sociale netwerken te verenigen met zorgverzekeraars, gemeenten, woningcorporaties, religieuze gemeenschappen en maatschappelijke organisaties.

Harm-Jan van Schaik

Esther Wolfkamp begint op 28 augustus 2023 als gemeentesecretaris van Texel. Wolfkamp werkt nu nog bij de gemeente Zwolle als afdelingshoofd en ambtelijk opdrachtgever van maatschappelijke programma’s en projecten. In Zwolle bekleedde ze diverse leidinggevende functies. Op Texel wordt zij de opvolger van Eva van der Bruggen die sinds 1 april 2023 gemeentesecretaris van Schagen is.

Esther Wolfkamp

Anton Stapelkamp blijft nog zes jaar burgemeester van Aalten. De gemeenteraad heeft hem voorgedragen voor een tweede termijn, die begint op 22 december 2023. Stapelkamp (ChristenUnie) werd in december 2017 burgemeester in Aalten. Van 2011 tot zijn komst naar Aalten was hij burgemeester van Kapelle. Daarvoor was hij politiek actief in de Rotterdamse deelgemeente Hillegersberg-Schiebroek.

Anton Stapelkamp

De gemeenteraad van Oirschot heeft burgemeester Judith Keijzers-Verschelling voorgedragen voor een tweede termijn. Die vangt aan op 2 oktober 2023. Keijzers (CDA) is sinds oktober 2017 burgemeester in Oirschot. Eerder was ze raadslid en wethouder in Son en Breugel, statenlid in Noord-Brabant en wethouder in Waalwijk.

Judith Keijzers