Hét overzicht van alle wisselingen in het lokaal bestuur.

Tips voor de rubriek Personalia kunt u sturen aan Monique Westenbroek

Voor informatie over VNG Magazine en actuele artikelen kijkt u op de VNG Magazine overzichtspagina

Nieuws

Andreas de Graaf start op 15 juni 2023 als interim-gemeentesecretaris in Zuidplas. De Graaf werkt nu nog als gemeentesecretaris in Voorschoten, maar kondigde onlangs al aan zijn werkzaamheden daar neer te leggen en voorlopig als interim-manager aan de slag te gaan. De Graaf werkte eerder bij de Werkorganisatie Duivenvoorde en bij de VNG.

Andreas de Graaf

Menno Horjus begint in juni 2023 als griffier van de gemeenteraad van Dijk en Waard. Op 16 mei 2023 nam hij afscheid van de gemeenteraad van Hoorn waarvan hij 15 jaar griffier was. In Dijk en Waard wordt hij de opvolger van Ronald Vennik die in april 2022 vertrok om in Heilloo wethouder te worden. Sindsdien is Bregje de Jong interim-griffier.

Menno Horjus

Na een kleine negen jaar, waarvan zes jaar als gemeentesecretaris, stopt Andreas de Graaf per 1 juli 2023 met zijn werkzaamheden in Voorschoten. Daarvoor werkte hij onder meer bij de Werkorganisatie Duivenvoorde en bij de VNG. De Graaf gaat de komende periode als interim-manager aan de slag. Daarnaast gaat hij zich inzetten om een oplossing te vinden voor de arbeidsmarktkrapte. Voorschoten wil nog voor de zomer een interim-secretaris aanstellen. Begin 2024 wordt de procedure gestart voor de benoeming van een nieuwe gemeentesecretaris.

Andreas de Graaf

Andries Bouwman wordt de nieuwe burgemeester van Opsterland. De gemeenteraad heeft hem voor benoeming voorgedragen. Bouwman (ChristenUnie) was eerder wethouder in Tytsjerksteradiel (2018-2022) en daarna werkzaam in het hoger onderwijs. In Opsterland wordt hij de opvolger van Ellen van Selm (D66) die sinds 22 september 2022 burgemeester van Purmerend is.

Andries Bouwman

Karen Heerschop is door de commissaris van de Koning in Noord-Holland, Arthur van Dijk, met ingang van 1 juni 2023 benoemd tot waarnemend burgemeester van Castricum. Heerschop is momenteel zelfstandig ondernemer. Daarvoor was zij onder meer waarnemend burgemeester van Beemster (tussen 2020-2022), gedurende 6 jaar waarnemend burgemeester van Zeevang en één jaar waarnemend burgemeester van Wijdemeren. In 1994 begon haar politieke carrière als raadslid in Hilversum, waar zij later (2001-2006) ook wethouder was.

Karen Heerschop