Datum

Organisatie

Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK)

Soort

Wet- en regelgeving

Minister Van Veldhoven van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) beantwoordt kamervragen van het lid Beckerman (SP) over de gedwongen verhuizing van bewoners van Vakantiepark Arnhem.

Zij geeft antwoord op onder andere de volgende vragen:

  • Hoe zijn de woonomstandigheden op Vakantiepark Arnhem voor de permanente bewoners? Op welke manieren wordt door de verhuurder rekening gehouden met kwetsbare groepen zoals ouderen en kinderen of mensen met een ziekte of beperking? Om hoeveel mensen die moeten verhuizen gaat het?
  • Is het juridisch houdbaar om bewoners slechts enkele dagen voordat zij hun verblijfplaats moeten verlaten hierover in te lichten? Kunt u uw antwoord toelichten?
  • Heeft de gemeente Arnhem gesprekken gevoerd met de eigenaar van Vakantiepark Arnhem over deze problematiek? Zo ja, wat was de strekking van deze gesprekken? Zo nee, waarom niet?
  • Heeft de gemeente Arnhem gebruik gemaakt van de actie-agenda vakantieparken 2018-2020 om een beter beeld te krijgen van de situatie op haar vakantieparken? Is de gemeente in voldoende mate ondersteund door het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties? Kunt u dit toelichten?
  • Wilt u in samenwerking met de gemeente Arnhem laten onderzoeken of het omvormen van Vakantiepark Arnhem tot een woonwijk draagvlak heeft en haalbaar is? Zo nee, waarom niet?