Voor de Wet open overheid moet elke organisatie straks documenten  publiceren op een publicatieplatform. De VNG heeft ter ondersteuning van gemeenten en gemeenschappelijke regelingen de Woo-match ontwikkeld. 

Voor de Wet open overheid dient elke organisatie straks documenten te publiceren op een publicatieplatform. Wat heeft u als organisatie al geregeld als het gaat om het publiceren? Zijn processen, rollen en applicaties duidelijk? 

De VNG heeft ter ondersteuning van gemeenten en gemeenschappelijke regelingen de Woo-match ontwikkeld. Dit 'spel' heeft als doel organisaties inzicht te geven of ze per categorie het openbaar maken op verzoek, de processen, personen en techniek op orde hebben. Als ze nog niet alles op orde hebben, dan hebben ze aan het eind van de match een to do lijst. 

Deze match is te spelen door organisaties die nog niets hebben, die al wel iets hebben of organisaties die willen controleren of ze klaar zijn met hun publicatieplatform en processen. Voor de match dient u zich per organisatie aan te melden met 4 rollen: Manager IT/ICT, Manager Informatiebeheer / Adviseur informatiebeheer, Jurist en Woo contactpersoon of Woo projectleider. Als een medewerker meerdere rollen heeft is dat voldoende, minimale deelname per organisatie is 2 personen. Maximaal 70 deelnemers.

Locatie en tijd

  • Stadsarchief Rotterdam, Hofdijk 651, 3032 CG Rotterdam
  • 09.00 - 12.30 uur

Doelgroep

Jurist, Adviseur informatiebeheer of Manager informatiebeheer, Manager informatisering en Woo projectleider uit de regio Rotterdam

Kosten

Geen

Organisator

VNG Realisatie/Grip op Informatie