• Detacheringsopdracht bij VNG Realisatie
  • 0,7 - 1 fte

Als adviseur Innovatief Samenwerken ben je, namens VNG Realisatie, onderdeel van het Dutch Societal Innovation Hub (DSIH) consortium. Binnen deze interbestuurlijke samenwerking werk je samen aan kennisuitwisseling op het snijvlak van de Digital Decade en de Greendeal missies uit Europa. Je draagt bij aan innovatieve samenwerkingsvormen tussen gemeenten, nationale en Europese ecosysteempartners. 

Stap naar voren als adviseur Innovatief Samenwerken.

Wat ga je doen?

Om te blijven aansluiten op de snel veranderende verwachtingen in de samenleving, is het gewenst dat gemeenten leren om missiegedreven (samen) te werken. Welke innovaties zijn al beschikbaar binnen Nederland en Europa en waar is precies behoefte aan? Door vanuit de multiple helix verdere samenwerking te verkennen en vorm te geven, ontwikkelen we de professionaliteit en vaardigheden binnen decentrale overheden. Het door ontwikkelen van de missiegedreven aanpak van Mariana Mazzucato staat hierbij centraal. Binnen de DSIH richt je je met name op de volgende Europese missies:

  • 100 Climate Neutral Cities
  • Adaptation to Climate Change
  • Better Soil for Better Life
  • Digital Decade

Waar maak je deel van uit?

Bij de Vereniging van Nederlandse Gemeenten werken we vanuit de omkeringsgedachte. Voor ons zijn gemeenten de eerste overheid, omdat zij het dichtst bij de inwoner staan. Daarom helpen we gemeenten een stap naar voren te zetten, zodat ze hun inwoners optimaal kunnen bedienen. Omdat we 342 gemeenten ondersteunen en zij ook onze agenda bepalen, maken we landelijk het verschil.

VNG Realisatie zet zich als onderdeel van de VNG in voor een slimme en sterke gemeentelijke uitvoeringspraktijk. Namens en met gemeenten ontwikkelen wij producten en diensten die door alle gemeenten gebruikt kunnen worden om hun werk goedkoper en beter te organiseren. We doen dat transparant, voorspelbaar en ontwikkelgericht voor alle domeinen, van gegevensuitwisseling in het sociaal domein tot digitale veiligheid.

Ons team

Team Innovatie is onderdeel van het basisteam Weten van VNG Realisatie. Wij helpen gemeenten en de organisatie om in te spelen op innovaties, volgens de Europese methode en agenda van 'missie gedreven innovatie'. Wij werken aan een innovatie-infrastructuur die de kleinste gemeente verbindt met de grootste Europese ontwikkelingen. Dit doen wij voor kennisdeling, krachtenbundeling, financiering, standaardisatie. Hiervoor komt onder meer een innovatieplatform beschikbaar.

Wat bieden we jou?

Je wordt onderdeel van een nieuwsgierig team met professionals die investeren in een publiek-privaat Europees netwerk. Je werkt aan maatschappelijke opgaven waarbij technologie op een verantwoorde wijze kan worden ingezet. Je werkt door het hele land (en soms in Europa) en één keer per week in het schitterende pand de Willemshof in Den Haag. Je ontwikkelt een netwerk voor de rest van je leven en bent als één van de eersten op de hoogte van nieuwe Europese trends.

Afhankelijk van je voorkeur, werk je 0,7-1 fte. We gaan met jou en je werkgever een detacheringsovereenkomst aan voor 1,5 jaar, met uitzicht op verlenging bij goed functioneren en gelijkblijvende bedrijfsomstandigheden (en afhankelijk van externe financiering). Wij hebben deze opdracht gewaardeerd in schaal 12 (volgens CAO Rijk).

Dit breng je mee

Je bent een ervaren netwerker en geïnteresseerd in maatschappelijke vraagstukken op het raakvlak van (digitale) transformatie en verantwoord gebruik van technologie. Je werkt methodisch aan samenwerkingsvraagstukken en doet daarmee recht aan de complexiteit van de DSIH als publiek-privaat consortium. Je verbindt kennis en kunde van de VNG Realisatie organisatie via de ecosysteemstrategie aan doelgroepen als gemeenten, ecosysteempartners of (andere) European Digital Innovation Hubs.

Stap naar voren: solliciteer direct

Ben jij de adviseur Innovatief Samenwerken die we zoeken? Neem contact op met Coordinator team Innovatie (Programmamanager Dutch Societal Innovation Hub) via michel.vanschaik@vng.nl en/of 06-22413049.

We zijn bij voorkeur op zoek naar kandidaten vanuit gemeenten, het Rijk en de Provincies.

De VNG zoekt zelf haar kandidaten, aanbiedingen van derden worden niet op prijs gesteld.