De Handreiking bij de ketenaanpak Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI) Volwassenen voor gemeenten en zorgverzekeraars helpt bij de gezamenlijke inrichting van deze ketenaanpak. Deze handreiking beschrijft de belangrijkste bouwstenen en randvoorwaarden voor het organiseren van deze ketenaanpak.

In de Handreiking voor zorgverzekeraars en gemeenten bij de ketenaanpak Gecombineerde leefstijlinterventie (GLI) komen onder meer aan bod: 

  1. de minimale randvoorwaarden om de keten als een samenhangend geheel te realiseren en duurzaam te laten functioneren 
  2. stappen die gemeenten kunnen zetten om te werken richting de ideale situatie voor de doelgroep (het landelijk model van PON)
  3. welke onderdelen van zorg en ondersteuning tenminste beschikbaar moeten zijn vanuit de zorgverzekering en vanuit de gemeente 
  4. welke kosten onder verantwoordelijkheid van de gemeente vallen en welke onder verantwoordelijkheid van de zorgverzekeraar  

Afsprakenleidraad

Voor deze ketenaanpak ontwikkelen we een afsprakenleidraad. In deze leidraad verduidelijken we  taken en verantwoordelijkheden door per ketenonderdeel  te beschrijven wat de gezamenlijke, wat de gemeentelijke en wat de zorgverzekeraarstaken zijn en welke inkoopelementen daarbij horen. Daarnaast geven we per onderdeel van de ketenaanpak enkele belangrijke aandachtspunten mee voor gemeenten. Deze leidraad is helpend bij het maken van gezamenlijke afspraken over onderdelen en stappen in de keten. 

Monitor

Daarbij lopen er gesprekken over de inrichting van de deel-monitors ketenaanpakken. Binnenkort publiceren we op de website van het RIVM over de aanpak en inrichting van deze monitors. Zo wordt ook duidelijk wat er van gemeenten verwacht wordt te registreren.

De handreiking is een ‘levend’ document. Feedback en benodigde aanvullingen zijn welkom en kunt u sturen naar katelyn.sadee@vng.nl.

Uitwisselingsuurtje

We zijn benieuwd naar aandachtspunten en dilemma’s over deze ketenaanpak, maar ook naar uw eventuele vragen. Daarvoor organiseren wij op maandag 11 december, van 15.00 - 16.00 uur een online uitwisselingsuurtje, meld u aan.