Gemeenten hebben door de huidige arbeidskrapte moeite met het vinden van kundig personeel voor functies rond digitale veiligheid. Daarom zet de VNG zich in om gemeenten en jong talent met elkaar te verbinden voor stageopdrachten. De IBD levert specifieke expertise voor de bemiddeling van vraag en aanbod.

Gemeentelijk aanbod 

De VNG helpt gemeenten bij het onder de aandacht brengen van beschikbare onderzoeks- en afstudeerstageopdrachten over digitale veiligheid onder studenten. Bent of kent u een CISO of OOV’er die ondersteuning nodig heeft voor bijvoorbeeld de implementatie van NIS2, het opstellen van een stakeholderanalyse of het organiseren van een crisisoefening? Dan helpen we u graag met het leggen van de verbinding met hbo- en wo- studenten.  

Voorbeeld

In deze video ziet u wat een stagiair voor uw gemeente kan betekenen. Annemiek vertelt over haar stage bij de gemeente Leeuwarden. Voor haar afstudeeropdracht ontwikkelde ze een cybercrisisplan dat ook getest werd door de gemeente. 

Stageopdrachten

De stageopdrachten zijn geheel naar eigen behoeften in te richten. Kijk voor meer informatie over cyberstages op de webpagina van de IBD (Informatiebeveiligingsdienst van de VNG). Hier vindt u ook voorbeelden van stageopdrachten. 

Heeft u een geschikte stageopdracht die u zou willen aanbieden, stuur dan een mail naar stage@ibdgemeenten.nl met daarin de volgende gegevens: 

  • Omschrijving van de opdracht/ werkzaamheden 
  • Periode van de stage (hoeveel weken, maanden etc.) 
  • Vergoeding 
  • Contactgegevens begeleider 
  • Standplaats/ mogelijkheid tot thuiswerken