Publieke inkoop ontwikkelt zich steeds meer tot een beleidsinstrument waarmee u maatschappelijke waarde kunt creëren. Ook het werkveld verandert daardoor sterk. Het boek ‘Publieke inkoop’ gaat over inkoop ten tijde van grote maatschappelijke veranderingen, met theorie, praktijk en instrumenten.

Bijdragen aan ontwikkeling van het vak

In het boek belichten jonge, vooruitstrevende wetenschappers de ontwikkelingen vanuit economisch, juridisch, maatschappelijk en politiek perspectief. Het boek roept inkopers, bestuurders, beleidsmakers en ondernemers op om als ‘change agent’ bij te dragen aan de ontwikkeling van publieke inkoop. 

De publicatie gaat in op het publieke inkoopproces, regelgeving, inkoopbeleid en -strategie, leveranciersselectie en contractmanagement. Het eindigt met trends in het vakgebied en de veranderingen die dit met zich meebrengt. 

Ook voor bestuurders en beleidsmakers

Het boek is aangeboden aan minister Micky Adriaansens van EZK en de partners van Beter Aanbesteden. Daarbij zei Rob Jonkman, voorzitter van de VNG-Taskforce Inkoop & aanbesteden: ‘Dit boek is buitengewoon interessant voor bestuurders en beleidsadviseurs van gemeenten en andere decentrale overheden. Het beschrijft helder de ontwikkeling van kostengericht denken naar waardegedreven en op duurzaamheid gerichte inkoopprocessen.’ 

Gratis downloaden 

Door een bijdrage van Beter Aanbesteden kunt u het boek gratis downloaden.  

Meer over Beter Aanbesteden 

Uitkomsten van de Monitor Beter Aanbesteden