Europa en gemeenten?

De VNG is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van krachtig lokaal bestuur in Nederland, Europa en de wereld. Ze biedt een platform voor bestuurders en ambtenaren in Europese en internationale zaken. Daarom is een netwerk opgericht van gemeenteambtenaren die bezig zijn met Europa. 

Waarom een netwerk?

Het netwerk dient een aantal doelen:

  • Ambtenaren die met Europa bezig zijn met elkaar in contact brengen.
  • De dienstverlening van de VNG laten aansluiten op de behoeften van gemeenten.
  • Op de hoogte raken van de uitwerking van de Europese regels en het beleid in de praktijk van gemeenten. Indien nodig neemt VNG deze ervaringen mee in haar lobby richting het rijk en Brussel.

Bijeenkomsten en forum

Het Ambtenarennetwerk Europa wordt ondersteund vanuit de VNG met een forum: alleen gemeenten hebben toegang en kunnen deelnemen aan discussies of zelf discussies opzetten.

Bovendien organiseert de VNG jaarlijks bijeenkomsten voor het ambtenarennetwerk. Een mooie kans om kennis te maken met collega-ambtenaren die zich ook bezighouden met Europa, uw kennis uit te breiden en u te laten inspireren door best practices van andere gemeenten. Bent u lid van het netwerk? Dan ontvangt u via het forum een uitnodiging voor het programma. Daarnaast zullen de bijeenkomsten worden gecommuniceerd via de agenda op deze website.