Nieuws
Jongeren die 18 jaar worden en uitstromen uit de specialistische jeugdzorg verdienen een ‘eigen thuis’. Naast het in sommige gevallen letterlijk ontbreken van een dak boven je hoofd, ontbreekt het zonder huis ook aan een thuishaven, persoonlijke (familie-)relaties en bindingen met anderen.
Hartvoordejeugd.online is hét platform voor mensen die beter willen voor kinderen en jongeren. Op dit platform staan verbinding, inspiratie en interactie centraal. Hartvoordejeugd.online is de ‘online huiskamer’ waarin alle mensen die beter willen voor kinderen en jongeren elkaar kunnen ontmoeten, helpen...
Dit jaar steekt het Ondersteuningsteam Zorg voor de Jeugd de jaarlijke Summerschool in een online jasje. De ZOOMerschoolbijeenkomsten zijn bedoeld om te inspireren en te leren van en met vakgenoten van gemeenten, jeugdhulpaanbieders en ervaringsdeskundigen.
Kan ondersteuning van pleeggezinnen met het Mockingbird Family Model ook in ons land helpen bij succesvolle pleegzorgplaatsingen? Dat verkennen Stichting Kinderpostzegels, de Nederlandse Vereniging voor Pleeggezinnen (NVP), Ondersteuningsteam Zorg voor de Jeugd (OZJ) en Kennisbureau ter Meulen.
Het ondersteuningsteam Zorg voor de Jeugd publiceerde afgelopen week de jaarrapportage: ‘Ambassadeurschap oppakken en leren van complexe casuïstiek’. Het rapport biedt een inkijk in de aanpak van complexe casussen waarbij goede hulp niet direct voorhanden is.
Tijdens een studiereis naar Engeland hebben Simone Loonstra (Ontwikkelaar bij Ondersteuningsteam Zorg voor de Jeugd) beleidsmakers, pleegzorgprofessionals, wetenschappers en pleegjongeren zich verdiept in het Mockingbird Family Model. De toepasbare lessen zijn samengevat in een online magazine.