De gemeenten Horst aan de Maas, Voorne aan Zee en Nissewaard hebben de afgelopen weken de VNG werkplaats DSO-keten uitgevoerd en afgerond. 

Horst aan de Maas ging te werk vanuit de bruidsschat en doorliep meerdere keren de toepasbare regel- en VTH-keten. Daarnaast is Horst aan de Maas aan de slag gegaan met het instellen van een behandeldienst. Ook is de samenwerkingsfunctionaliteit beproefd met een buurgemeente. Het uitvoeren van de werkplaats DSO-keten heeft onder andere inzicht gegeven in de werkprocessen, en heeft de medewerkers meer inzicht gegeven in de software. 

Ook Voorne aan Zee (toekomstige fusie gemeente  van Brielle, Hellevoetsluis en Westvoorne) deed de VNG werkplaats DSO-keten. Men begon in de software van TerceraGO voor het plangedeelte. Dit plan is in een aantal moeilijkheidsniveau ’s voorzien van toepasbare regels in de Berkley Modeler. Voorne aan Zee heeft ook de vergunningsaanvraag goed doorlopen en heeft in de verwerking hiervan de samenwerking succesvol afgerond. Naast de successen zijn er ook bevindingen, zoals het publiceren van een ‘concept plan’. Hier zal aan gewerkt worden door het DSO.  

Nissewaard heeft afgelopen maand een tweede werkplaats DSO-keten opgezet en uitgevoerd. In de eerste werkplaats heeft Nissewaard zich vooral gefocust op het beproeven van de basis van de technische DSO-keten. In de tweede werkplaats is deze focus verbreed. Zo heeft de gemeente onder andere een Omgevingsvisie gepubliceerd en de VBI-processen doorlopen.

Wilt u net als Horst aan de Maas, Voorne aan Zee en Nissewaard inzicht krijgen in de technische DSO-keten? Of heeft u nog vragen over ons concept? Wij bespreken graag met u de mogelijkheden en uw eventuele vragen. Stuur een mail naar omgevingswet@VNG.nl dan zullen nemen  wij zo snel mogelijk contact met u op.  Kijk hier voor meer informatie over de VNG werkplaats DSO-keten.