In veel gemeenten neemt de leegstand van winkels toe, winkelgebieden worden daardoor minder aantrekkelijk voor bewoners en bezoekers. Minister Adriaansens (EZK) maakte vorige week bekend dat 9 gemeenten in totaal € 26 miljoen ontvangen om hun winkelgebieden aan te pakken. 

Dorpen en steden levendig houden

Minister Adriaansens: 'Winkelgebieden worden bijvoorbeeld aantrekkelijker door gevelrenovatie, betere looproutes en meer openbare zitplekken. Ook zorgt meer groen voor een winkelgebied waar mensen graag boodschappen doen. Op deze manier houden we dorpen en steden levendig'. Het betreft de 3e ronde van de Impulsaanpak winkelgebieden. De 9 gemeenten die een bijdrage ontvangen zijn: Apeldoorn, Emmen, Enschede, Nissewaard, Sluis, Someren, Terneuzen, Waalwijk en Westervoort.

Laatste ronde Impulsaanpak

De Impulsaanpak winkelgebieden kent 4 openstellingsperiodes. Voor de 4e en laatste ronde kunnen gemeenten een aanvraag indienen van 21 mei 9.00 uur tot 1 juli 12.00 uur. Op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) vindt u informatie over de Impulsaanpak. De RVO gaf een webinar (terugkijklink) en op houdt 29 februari een verdiepend vragenuur voor gemeenten die een aanvraag willen indienen.

E-magazine Impuls­aanpak op stoom

Onlangs verscheen het e-magazine 'Impuls­aanpak op stoom'. Het magazine bevat artikelen over onder meer de ervaringen met de Impulsaanpak winkelgebieden in Sittard-Geleen, Utrecht, Hilversum, Rijswijk en Oldenzaal, en de onderwerpen 'wonen boven winkels' en 'duurzame binnensteden'.