Op 17 april ontvingen alle GALA-monitoringcontactpersonen van de gemeenten rechtstreeks een mail met een vragenlijst. Deze vragenlijst maakt deel uit van de GALA-monitor dit het RIVM uitvoert. 

Doel van de monitor

Door deelname aan deze vragenlijst voldoen gemeenten aan het onderdeel monitoring voor de Sisa-verantwoording 2024 over de verkregen brede SPUK. Het doel van de monitor is om inzicht te krijgen in de beweging die op gang is gekomen door het Gezond en Actief Leven Akkoord (GALA). 

Reikwijdte van de vragenlijst

Voor de monitor wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van gegevens uit bestaande databronnen. Aanvullend aan deze bestaande gegevens is nu deze vragenlijst uitgezet onder gemeenten. De vragenlijst is gericht op verschillende aspecten van het GALA en de onderliggende (keten)aanpakken, zoals valpreventie. 

Het RIVM doet deze uitvraag vervolgens elk jaar, in januari. De zorgverzekeraars ontvangen op een later moment ook een vragenlijst. Op de pagina Monitoring GALA | Loketgezondleven.nl leest u meer over de verschillende onderdelen van de monitor. Met uw vragen kunt u terecht bij monitorGALA@rivm.nl