Het prijsplafond staat 10 november op de agenda van de Tweede Kamer. Omdat het prijsplafond rechtsreeks van invloed is op gemeenten, geeft de VNG 4 aandachtspunten mee voor het notaoverleg.

Energieprijsplafond 

We brengen nogmaals de noodzaak aan de orde om ook voor blokverwarming en onzelfstandige woonruimte een energieprijsplafond uit te werken, met daarin een aantal oplossingsrichtingen.

Extra vaart in energiebesparing door grootschalige isolatie

Het prijsplafond is financieel onhoudbaar en biedt geen structurele oplossing. Daarom vragen de VNG, Bouwend Nederland, NVDE en Isolerend Nederland gezamenlijk om voor het eind van 2022 met een grootschalige aanpak te komen om de isolatie te versnellen.

Tegemoetkoming aan ondernemers

Het is van belang is dat de regeling Tegemoetkoming Energiekosten (TEK) zo veel mogelijk ondernemers bereikt en zo snel en toegankelijk mogelijk beschikbaar komt.

Sluiting dreigt voor zwembaden en schaatsbanen

Voor zwembaden (en schaatsbanen) is de TEK geen oplossing. Tref een regeling met de minister van Sport om te voorkomen dat zwembaden moeten sluiten. Ook voor ijsbanen vragen we aandacht omdat ook voor deze sportaccommodaties sluiting dreigt en voorzien in een grote behoefte van veel verenigingen én de topsport

Onze reactie aan de Tweede Kamer voor het debat over prijsplafond (pdf, 110 kB)