De afgelopen tijd is hard gewerkt aan een betere manier om het Detentie- en Re-integratieplan (D&R-plan) van de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) van een gedetineerde te delen met de gemeente. De release van de nieuwe werkwijze zou plaatsvinden op 6 juni.

Release deelbaar D&R-plan uitgesteld

Helaas zorgt een onvoorziene technische hiccup ervoor dat de release van het deelbaar D&R-plan (op grond van art. 18a van de Penitentiaire beginselenwet) wordt uitgesteld. Het probleem zal eerst moeten worden opgelost, de verwachting is dat een oplossing ongeveer 3 weken in beslag zal nemen, daarbij komt minstens 1-2 weken voor het testen (dit kan dus ook nog langer duren).

Nieuwe datum na de zomer

Gezien ook het gegeven dat implementatie van een dergelijke release niet wenselijk is in de zomerperiode is ervoor gekozen de nieuwe datum na de zomerperiode (eind augustus/begin september) te plannen. Het voordeel is dat door het verplaatsen van de releasedatum gelijk de release van de deling rond artikel 18b meegenomen kan worden. De precieze datum communiceren we later.