De regeling voor het uitvoeringsbudget van lokale Preventieakkoorden wordt (op verzoek van de VNG) op 1 punt aangepast. Gemeenten kunnen binnenkort een verzoek doen om het uitvoeringsbudget maximaal 1 kalenderjaar door te schuiven.

Het budget dat u nog in 2021 niet heeft besteed, kunt u dus ook nog in 2022 uitgeven. De regeling wordt daartoe binnenkort met terugwerkende kracht gewijzigd.

Gelijk aan regeling sportakkoorden

De regeling stond het niet toe dat gemeenten het uitvoeringsbudget van het lokaal Preventieakkoord mee konden nemen naar het volgende jaar. De regeling wordt nu gelijk getrokken met die van de sportakkoorden, waar het al wel mogelijk was om het budget mee te nemen naar het volgende jaar.

Verantwoording en melding

De middelen kunnen niet nog een jaar overgeheveld worden, dus zorg ervoor dat deze uiterlijk in het daaropvolgende jaar besteed zijn. U neemt deze middelen op in de verantwoording voor het betreffende jaar waarin de middelen zijn uitgegeven. Daaruit moet blijken hoeveel middelen meegenomen worden naar het volgende jaar. Als u de middelen wilt doorschuiven moet u daar in verband met de meldingsplicht (zoals omschreven in de verleningsbrief) wel een melding van te maken. Dat doet u via spukpreventieakkoord@minvws.nl onder vermelding van het zaaknummer.

Meer informatie