Het is nu mogelijk gezamenlijk subsidie aan te vragen om een coalitie te vormen voor het uitwerken van de regionale participatieopgave als 1e stap in de ontwikkeling van regionale participatiehubs. Deze subsidieoproep loopt via ZonMw. 

Doel en doelgroep

In aanmerking komen patiënten- en/of cliëntenvertegenwoordigers en potentiële gebruikers van de hub zoals een gemeente. Onder een regionale participatiehub wordt verstaan: een aanspreekbaar domeinoverstijgend netwerk van organisaties en mensen die in de regio stimuleren en faciliteren dat (via diverse vormen van participatie) degenen om wie het gaat vertegenwoordigd zijn bij het beantwoorden van regionale vraagstukken op het gebied van gezondheid, zorg en ondersteuning.

Meer informatie

De subsidieronde ‘Coalitievorming regionale participatiehubs' staat open tot en met 24 september. Er kan maximaal € 50.000 worden aangevraagd voor een looptijd van maximaal 6 maanden. Zie ook het bericht van ZonMw: Openstelling subsidieoproep ‘Coalitievorming regionale participatiehubs’. ZonMw houdt op 23 april een webinar over de subsidieoproep.