Sociale partners uit de overheids- en onderwijssectoren zijn akkoord met de afspraken voor de nieuwe ABP-pensioenregeling per 2027 en de wijze waarop de huidige pensioenregeling wordt omgezet naar de nieuwe regeling. 

Dit is bekrachtigd door partijen nadat de achterbanraadpleging met goed gevolg is afgerond. Het transitieplan met alle afspraken is aan het ABP gestuurd met het verzoek om de opdracht te aanvaarden en de nieuwe pensioenregeling per 2027 uit te voeren. 

Vervolg

Nu het ABP het transitieplan en verzoek tot opdrachtaanvaarding heeft ontvangen, is het aan het ABP-bestuur om tot aanvullende keuzes te komen, onder andere over de financiële opzet van het fonds. Ook moet een eigen evenwichtige belangenafweging gemaakt worden van het totaal aan afspraken. Vervolgens zal ook het verantwoordingsorgaan van ABP gevraagd worden een advies uit te brengen ten aanzien van de wijze waarop de huidige pensioenregeling wordt omgezet naar de nieuwe pensioenregeling. 

Naar verwachting zal het ABP-bestuur in de eerste helft van 2025 de opdracht kunnen aanvaarden. Hierna gaat ABP aan de slag met de implementatie van de ABP-pensioenregeling, zodat deze vanaf 1 januari 2027 in kan gaan. 

Bijeenkomst over pensioencommunicatie

Aangezien er veel nieuwe ontwikkelingen zijn op pensioengebied, organiseren de VNG en WSGO samen met ABP een dag die in het teken staat van pensioencommunicatie. Laat u inspireren door de aanpak van anderen, de ontwikkelingen en mogelijkheden om communicatie tot een hoger niveau te brengen. U bent van harte welkom op dinsdag 3 september in het Breepark in Breda of op woensdag 11 september in het Mercure Hotel in Zwolle. 

Meer informatie over de bijeenkomst en aanmeldlink