In het programma DEALS ondersteunde VNG International 6 snelgroeiende steden wereldwijd bij een inclusieve en duurzame ontwikkeling. Experts vanuit Nederlandse gemeenten hebben hieraan bijgedragen. Na 5 jaar is het programma afgesloten en zijn de resultaten en geleerde lessen inzichtelijk gemaakt.

Bekijk de resultaten en geleerde lessen (Engels)

Integrale benadering

Op de website met de resultaten staan verschillende voorbeelden van hoe de integrale benadering op het gebied van afval, water, markten, rampenbestrijding en publiekscampagnes heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van de deelnemende steden. Beira in Mozambique, Kumasi in Ghana, Manilla op de Filipijnen, Pathein in Myanmar, Pereira in Colombia en Sèmè-Podji in Benin deden mee aan het programma DEALS (Governance of Inclusive Green Growth in Cities).

Meer informatie

Lees meer over het DEALS programma (vng-international.nl)
Bekijk de resultaten in Pereira 
Bekijk de resultaten in Pathein 
Bekijk de resultaten in Sèmè-Podji 

De Enschedese wethouder Jeroen Diepemaat was vanuit de commissie Europa en Internationaal voorzitter van de adviesgroep van het DEALS programma. Bij de afsluiting van het programma tijdens het World Urban Forum in Polen vertelde hij wat hij van het programma heeft geleerd: