In deze nieuwe podcast van de serie ‘de Raad en de Omgevingswet’ gaat Pascale Georgopoulou in gesprek met Elsa Duijnstée, programmamanager bij de gemeente Overbetuwe. Samen hebben zij het over hoe gemeente Overbetuwe het adviesrecht in de praktijk aanpakt.  

Op de lijst van minimale acties van de VNG staan de acties die klaar moeten zijn voordat de wet inwerking treedt, op die lijst staat het adviesrecht van de Raad. In eerdere podcasts heeft Pascale het met verschillende sprekers daar al over gehad. De theorie, wat is het?, en over de praktijk in de gemeente Utrechtse Heuvelrug, hoe heeft besluitvorming plaatsgevonden?. In deze podcast hebben Pascale en Elsa het over de praktijk bij gemeente Overbetuwe.

Luister hier de podcast:

VNG · De Raad en de Omgevingswet: Adviesrecht en verplichte participatie

Meer podcasts over de Raad en de Omgevingswet

De VNG heeft de afgelopen maanden meer podcasts met Pascale Georgopoulou, over de Omgevingswet opgenomen. In deze podcasts gaat zij specifiek in op de rol en de positie van de gemeenteraad. Diverse onderwerpen komen aan de orde met als doel om raadsleden te informeren, maar ook om hen houvast te bieden. Het gaat om concrete acties, tips en adviezen waar raadsleden direct mee aan de slag kunnen. 

Meer informatie