De Alliantie Alcoholbeleid Nederland voert ook dit jaar een landelijke campagne ‘Zien drinken, doet drinken’. Het doel van de campagne is om eraan bij te dragen dat jongeren geen alcohol drinken voor hun 18e jaar. De campagne is gericht op ouders met kinderen van 2 tot en met 12 jaar. 

Gebruik geen alcohol als de kinderen erbij zijn 

Er is duidelijk wetenschappelijk bewijs dat kinderen en jongeren die hun ouders en andere voor hen belangrijke volwassenen zien drinken, op jongere leeftijd alcohol gaan drinken, frequenter gaan drinken en vaker dronken zijn. Kinderen kopiëren te gemakkelijk en te jong het drinkgedrag van hun ouders als zij hen zien drinken. De meest eenvoudige boodschap van de campagne richting ouders is dan ook: 'Drink geen alcohol als er je kinderen erbij zijn'. 

Promotiemateriaal beschikbaar

Voor regionale instellingen en gemeenten komt promotiemateriaal beschikbaar om regionaal en lokaal de boodschap te verspreiden. Kijk vanaf half september op www.ziendrinkendoetdrinken.nl voor dit materiaal. De landelijke campagne start op maandag 4 november. Vanaf die dag staan er 2 campagnevideo’s op Facebook, YouTube en Instagram. De slogan van beide video’s is: ‘Kinderen kopiëren jouw drinkgedrag’. 

Neem deel aan het webinar 

Op 12 september is er van 16.00 tot 16.45 uur een webinar over de campagne voor alle deelnemende professionals. Hierin worden onder andere de nieuwe materialen gepresenteerd. Meld u aan voor het webinar

Meer informatie