De Nationale Vrijwilligersprijzen zijn een belangrijk middel om vrijwilligerswerk te erkennen en te waarderen, maar ook om potentiële vrijwilligers te stimuleren. Gemeenten kunnen vrijwilligersorganisaties aansporen om mee te dingen en zo in de schijnwerpers te komen.

Insturen vlog

Organisaties die mee willen dingen naar de prijzen moeten een vlog insturen van maximaal 1 minuut waarin ze antwoord geven op de vraag: Wat maakt ons vrijwilligerswerk zo mooi? De hoofdprijs is € 15.000. De 2e tot en met 6e plaats worden beloond met een prijs van € 2.000 euro. Bovendien maken 80 organisaties kans op een prijs van € 750. Alle benodigde informatie, inclusief handige instructies voor het maken van het vlog, is te vinden op www.vrijwilligersprijzen.nl.

Inschrijven 

De inschrijving loopt tot en met 29 februari. Organisaties kunnen zich aanmelden via WhatsApp nummer 06 8351 5082 of per e-mail info@vrijwilligersprijzen.nl.

Organisatie en betrokkenheid VNG

Vereniging NOV organiseert de Nationale Vrijwilligersprijzen met financiering van het ministerie van VWS en met de hulp van vrijwilligerscentrales en gemeenten in heel Nederland. De VNG is een van de partners.