De masterclass over digitale transformatie en leiderschap werd gisteren officieel geopend door burgemeester Dijsselbloem van Eindhoven. De masterclass is bedoeld voor leidinggevenden van gemeenten, politie en het Openbaar Ministerie.

Veranderende samenleving 

‘Digitale ontwikkelingen bieden nieuwe kansen voor communicatie, signalering, opsporing. Dankzij online intelligence, drones, data, camera’s en sensoren kunnen en weten we meer dan ooit tevoren. Dat vraagt iets van onze organisaties', zegt Dijsselbloem. 'We krijgen er andere specialismen bij, en ook de brede bewustwording onder het personeel moet omhoog. Ontwikkeling op dit gebied is erg belangrijk voor de veiligheid van onze inwoners van nu en in de toekomst. Daarbij zijn we steeds alert op de zorgvuldigheid die vereist is.'

Schaarse capaciteit 

Tijdens de masterclasses wordt een brug geslagen tussen innovatie en technologie en nieuwe leiderschapsvraagstukken voor gemeenten, politie en OM. De capaciteit op digitale veiligheid, ook in relatie tot openbare orde en veiligheid, is schaars en maakt slim (samen)werken noodzakelijk. Daarom probeert deze leergang ook de verschillende functionarissen met elkaar verbinden, samen aan vraagstukken te laten werken en om hun rol in de driehoek te versterken.

Bekijk hier meer informatie over het leerprogramma.