De tweede editie van het leerprogramma ‘Digitale transformatie en leiderschap’ is van start gegaan in Zwolle. Het programma slaat een brug tussen innovatie, technologie en nieuwe leiderschapsvraagstukken voor gemeenten, politie en OM. 

Snijders: 'Digitale weerbaarheid inwoners heel belangrijk' 

Tijdens een gezamenlijke bijeenkomst in Zwolle keken de deelnemers terug én vooruit.  Peter Snijders, burgemeester van Zwolle en voorzitter van de VNG-commissie Informatiesamenleving was bij deze bijzondere sessie.

'Onze samenleving verandert, digitale ontwikkelingen gaan in hoog tempo door, of we willen niet. Maar op het gebied van digitale veiligheid biedt het ook veel kansen. Het belangrijkste is dat we onze inwoners hiervan bewust maken. Digitale weerbaarheid van inwoners en ondernemers is van groot belang,' zegt Peter Snijders. 'Daarom is het fantastisch om te zien dat zoveel mensen van politie en gemeenten meedoen aan deze reeksen, want alleen door samen te werken kunnen we echt iets bereiken,' vervolgt de burgemeester. 

Informatie over het leerprogramma

Het leerprogramma wordt georganiseerd door de VNG, Politieacademie en Openbaar Ministerie (OM) en is bedoeld voor leidinggevenden van gemeenten, politie en het Openbaar Ministerie. 

Het leerprogramma slaat een brug tussen innovatie, technologie en nieuwe leiderschapsvraagstukken voor gemeenten, politie en OM. De capaciteit op digitale veiligheid, ook in relatie tot openbare orde en veiligheid, is schaars en maakt slim (samen)werken noodzakelijk. Dit leerprogramma verbindt de verschillende vakgebieden met elkaar en er wordt samen gewerkt aan vraagstukken met als doel om de rollen in de driehoek te versterken. 

Interesse om in de toekomst zelf deel te nemen aan deze leergang? Stuur dan een mailtje naar teamadv@vng.nl dan houden we u op de hoogte van de mogelijkheden.