Speelt u in uw gemeente een belangrijke rol in het vormgeven van schuldhulpverlening vanuit inwonersperspectief? Dan is dit uw kans! Neem deel aan onze Service Blueprint leermodule! Op 14 november 2024 gaat de eerste leermodule van start. U kunt zich daar nu voor aanmelden.

Service Blueprint Methode als basis voor de routekaart Financiële Zorgen

In januari 2024 is de routekaart Financiële Zorgen (RFZ) gelanceerd. Een vindplaats voor gemeenten waar, vanuit inwonersperspectief, alle facetten rondom schuldhulpverlening aan de orde komen. Van een inwoner die zoekt naar informatie over financiële zorgen, via de hele schuldhulpverlening tot het moment dat de inwoner weer zelfstandig verder kan. Aan de basis van de RFZ ligt de Service Blueprint methode. Een methode om vanuit de reis van de inwoner te bepalen wat nodig is het gebied van dienstverlening, beleid, ICT, juridische zaken, communicatie enz. Deze methode is ook een van de winnaars van de Gemeentedelers in 2021. 

Leermodule Service Blueprint aanpak schulden

Met deze leermodule raakt u volledig vertrouwd met deze praktische en bewezen methode waarmee u de schuldhulpverlening in uw gemeente nog meer vanuit het perspectief van de inwoner kunt vormgeven. In deze leermodule gaat u via een herkenbare casus uit de schuldhulpverlening aan de slag met het maken van een inwonerreis.  Na het volgen van deze training bent u in staat om vanuit de behoeften van inwoners een nauwkeurige vertaling te maken naar concrete verbeteringen en om deze te integreren in elke stap van de inwonerreis. Zo bent u klaar om actief bij te dragen aan het verbeteren van de gemeentelijke schuldhulpverlening, maar ook om een cruciale schakel te vormen in het creëren van een naadloze ervaring voor inwoners met financiële zorgen. Aanmelden kan nu!

Meer informatie