Onlangs zijn Amersfoort en Rotterdam gestart met een werkplaats omgevingsplan bij de VNG. Wilt u graag meekijken met Amersfoort of Rotterdam? Dat kan door u aan te melden bij de ‘2e ring’ van deze werkplaatsen.

Amersfoort focust in de werkplaats op de bruidsschat. Hoe schrap je een regel uit de bruidsschat? Hoe wijzig je een regel uit de bruidsschat? Deze vragen komen onder andere naar voren in de werkplaats. Op 8 februari staat de kick-off met de tweede ring van Amersfoort gepland. Geïnteresseerd? Meld u nog gauw aan.

Ook Rotterdam is onlangs gestart met een werkplaats omgevingsplan. In de werkplaats oefent Rotterdam met diverse onderdelen van het omgevingsplan. Zo wordt er geoefend met de opbouw van het omgevingsplan, bruidsschatregels en het annoteren van activiteiten en omgevingsnormen. Op 10 februari staat de kick-off met de tweede ring van Rotterdam gepland. U kunt zich nog aanmelden.

Lees meer over meekijken met werkplaats (2e ring)

Wilt u weten welke gemeenten op korte termijn starten met de VNG-werkplaats Omgevingsplan of heeft u nog andere vragen? Neem dan contact op met omgevingswet@vng.nl of meldt u direct aan via dit formulier

Deelname aan de VNG-werkplaats Omgevingsplan 2e ring is kosteloos en vindt online of in hybride vorm plaats.