Het derde Beter Aanbesteden Magazine deelt onder meer inzichten uit projecten van de gemeenten Purmerend en Groningen. Laat u inspireren door het magazine en door de praktijkvoorbeelden van Steenwijkerland en Het Hogeland die het programma Beter Aanbesteden heeft gepubliceerd.

Lees het Beter Aanbesteden Magazine

MVI in werkprocessen en aantrekkelijker aanbesteden

Het magazine gaat onder meer over de eerste inzichten van de subsidies die het programma Beter Aanbesteden in 2022 verstrekte. Gemeente Purmerend ontving subsidie om te onderzoeken hoe Maatschappelijk Verantwoord Inkopen (MVI) beter kan worden geïntegreerd in de huidige werkprocessen. En PPRC en Universiteit Twente onderzochten voor gemeente Rotterdam welke factoren een aanbesteding aantrekkelijker maken en zo kans geven op meer inschrijvingen.

Verder spreken wethouder Frank den Brok en inkoopcoördinator Peter Nederhof in dit derde magazine over het belang van een goede verbinding tussen inkoopafdeling en bestuur voor gemeente Oss. Ook leest u over het werken in een bouwteam: de voordelen en de ervaringen van gemeente Arnhem en aannemer Roelofs bij project Blauwe Golven. 

Nieuwe praktijkvoorbeelden

En op de website van Programma Beter Aanbesteden leest u 2 nieuwe praktijkvoorbeelden:

Beter Aanbesteden 

Beter Aanbesteden is het vierjarige programma van ministerie van EZK, de VNG, VNO-NCW/MKB-Nederland en PIANOo. Het doel is de inkooppraktijk te professionaliseren door kennis, toepassing en dialoog te bevorderen voor aanbestedende diensten en ondernemers.