De ondertekenaars van het Gezond en Actief Leven Akkoord (GALA) hebben afgesproken de uitvoering van het akkoord te monitoren. Alle relevante informatie over de monitoring en de uitvraag daarvan, zowel GALA-breed als van alle ketenaanpakken, vindt u op de website Loket Gezond Leven.

Vragenlijsten ketenaanpakken

Per thema vindt u op Loket Gezond Leven > Monitoring GALA informatie over wat er in de monitoring wordt uitgevraagd. Bij de Ketenaanpak valpreventie staat een link naar de vragenlijst voor gemeenten. Zo kunt u precies zien welke vragen er gesteld gaan worden. Daarnaast staat er een link naar de handreiking valpreventie van VeiligheidNL, met daarin weer een link naar templates die registratie voor gemeenten makkelijker maken. De vragenlijsten voor de overige ketenaanpakken worden de komende periode toegevoegd.

Mail VNG

De monitoring van GALA bestaat onder andere uit een jaarlijkse vragenlijst onder gemeenten. Alle gemeenten hebben hierover eind december per e-mail een bericht van de VNG ontvangen. Dit bericht is verstuurd naar de contactpersoon die het GALA-plan van aanpak heeft ingediend. In de mail wordt naast toelichting op de aanpak ook verzocht om het verstrekken of bevestigen van contactgegevens en tevens gevraagd naar deelname van gemeenten aan verdiepende onderzoeken.

Om het GALA zorgvuldig te monitoren is informatie vanuit gemeenten essentieel. Mocht u de mail niet hebben ontvangen of anderszins vragen hebben, neem dan contact met ons op via gezondenactiefleven@vng.nl.