De verjaardag van de Global Goals (ofwel SDG’s) had dit jaar een zeer serieuze toon. Na 7 jaar maken Nederland en de wereld nog veel te weinig vooruitgang om de doelen te bereiken. Tijdens SDG Action Day sprak de VNG met gemeenten over verduurzaming aan de hand van ons nieuwe virtual reality spel.

Actie stimuleren

De SDG-rapportages draaien er niet omheen: er is nog veel werk aan de winkel. Nederland loopt op verschillende doelen erg achter, maar we hebben de middelen om hier iets aan te doen. Daarom was met slechts 8 jaar te gaan tot 2030 het thema van deze actiedag Turn it around. Naast het plenaire programma met sprekers was de dag gericht op het stimuleren van actie, wat gebeurde bij de verschillende stands. 

Virtualrealityspel

Gemeenten4GlobalGoals, stuurgroeplid van SDG Nederland, had ook een actiegerichte stand. Daar werden deelnemers uitgedaagd om met ons nieuwe virtualrealityspel hun kennis van SDG 11, duurzame steden en gemeenschappen, te testen. Gemeenten, bedrijven en studenten gingen de uitdaging aan en deelden met ons waar zij in hun gemeente obstakels en kansen zien. Dit leidde tot mooie gesprekken en nieuwe ideeën rondom verduurzaming van gemeenten. 

Beschikbaar voor gemeenten

Het nieuwe spel, met de naam Sustainable Development Goalggles, is beschikbaar voor Global Goals gemeenten. U kunt het inzetten bij bewustwordingsacties in de gemeente. Interesse? Neem contact op met globalgoals@vng.nl over de beschikbaarheid  en mogelijkheden voor uw evenement. 

Meer informatie

SDG Action Days 2022 in beeld (sdgnederland.nl)