De VNG biedt u ter inspiratie voor het opstellen, uitvoeren en doorontwikkelen van uw Lokale Inclusie Agenda de poster 'Toekomstbestendige Lokale Inclusie Agenda' aan. Het doel van de poster is inzicht geven in de succesfactoren van een toekomstbestendige LIA en daarmee aan toekomstbestendig inclusiebeleid.

Download de poster in hoge resolutie, geschikt voor afdrukken (zip, 19 MB)

Gesprek met collega’s en bestuurders

We hopen dat u deze poster ophangt en dat dit uitnodigt tot een gesprek met collega’s en bestuurders over de uitvoering van het VN-verdrag Handicap. Zoekt u meer inspiratie, informatie of handvatten voor uw Lokale Inclusie Agenda? Neem dan een kijkje op onze website. Hier vindt u tevens de contactgegevens van de projectteamleden: www.vng.nl/iedereen-doet-mee.

Hieronder een afbeelding van de poster met toegankelijkheidstekst.

 

 

Mensenrechten, VN-verdrag Handicap en wettelijke plicht gemeenten

Het zal u waarschijnlijk niet zijn ontgaan: op 3 december is het de Internationale Dag voor Mensen met een Beperking en op 10 december de Internationale Dag van de Mensenrechten. Mensenrechten vormen een belangrijk kader voor onze samenleving. Mensenrechten die we in de praktijk moeten brengen voor iedereen, dus ook voor mensen met een beperking.

In 2016 ratificeerde Nederland het VN-verdrag inzake rechten van mensen met een beperking, ook wel het VN-verdrag Handicap genoemd. Daarmee kwam er voor gemeenten een wettelijke verplichting: op lokaal niveau uitvoering geven aan dit verdrag door het opstellen van een Lokale Inclusie Agenda (LIA).