Een goede dialoog tussen aanbestedende diensten en marktpartijen leidt tot meer begrip, waardering en vertrouwen. Dat is essentieel voor het slagen van een aanbesteding. Het programma Beter Aanbesteden verzamelde de voordelen van en mogelijkheden voor een goede dialoog in 1 overzichtelijk A4.

Het programma Beter Aanbesteden werkt aan het vergroten van kennis over het inkoopproces en het belang van dialoog en samenwerking. Die dialoog wordt in de praktijk niet altijd opgezocht, terwijl er binnen de wetgeving voldoende mogelijkheden zijn. Sinds kort is de factsheet beschikbaar, met tips wat er allemaal kan in de verschillende fases van het inkoopproces en wat de dialoog oplevert. De tips zijn opgesteld met oog voor de 4 aanbestedingsbeginselen: transparantie, gelijke behandeling, proportionaliteit en objectiviteit.

Programma Beter Aanbesteden

Het programma Beter Aanbesteden is een coproductie van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat, de VNG, VNO-NCW/MKB Nederland en PIANOo. Het doel is het professionaliseren van de inkooppraktijk door het bevorderen van kennis, toepassing en dialoog voor ondernemers en aanbestedende diensten.