Van 10 t/m 13 oktober vindt de 20e editie van de Europese Week van Steden en Regio’s plaats. Het thema van dit jaar is 'nieuwe uitdagingen voor de cohesie in Europa'. U kunt dit jaar vanuit huis of kantoor digitaal deelnemen aan diverse bijeenkomsten. Ook vinden er enkele bijeenkomsten in Brussel plaats.

Diverse bijeenkomsten, workshops en netwerkevenementen vinden plaats tijdens de Europese Week van Steden en Regio’s, waarbij het doel is om steden en regio’s bijeen te brengen. De workshops van dit jaar zullen betrekking hebben op de groene en digitale transitie, territoriale cohesie en empowerment van jongeren.

Thema’s

  • Groene transitie - Het CvdR geeft aan dat de groene transitie een top prioriteit is van de EU en de belangrijkste uitdaging waar de wereld voor staat. Hoe kunnen we bijdragen aan het realiseren van de Green Deal? Is een één van de vragen die onder dit thema centraal staat.
  • Territoriale cohesie - Binnen dit thema staat het Europese Herstelfonds op het programma. Er zijn ook andere, nieuwe, instrumenten in het leven geroepen om het herstel in Europa te bevorderen. Ook daar wordt het gesprek over gevoerd.
  • Digitale transitie - Hoe beïnvloedt de digitale transitie de Europese regio’s? Ga in gesprek over oplossingen om de digitale transitie in de regio te ondersteunen. 
  • Empowerment van jongeren - 2022 is door de Europese Commissie uitgeroepen als ‘Jaar van de Jeugd’. Het vierde thema richt zich op hoe Europese regio’s jongeren meer en beter kunnen betrekken.

Meer informatie

Bekijk het programma van bijeenkomsten met bijdragen van Nederlandse gemeenten