In dierenpark Beekse Bergen is vorige week het eerste Changing Places Toilet van Nederland geopend: een liggende toiletvoorziening voor kinderen en volwassenen met een ernstige beperking. Er is verder nog nergens in het land een dergelijke verzorgingsplek aanwezig die voldoet aan de internationale standaard.

Dagje uit mogelijk maken

Mede dankzij een schenking van bijna 2 miljoen euro van de VriendenLoterij, is het streven om de komende 3 jaar op 30 culturele toplocaties Changing Places Toiletten te openen. Zodat (gezinnen met) kinderen en volwassenen met een ernstige beperking ook een dagje uit kunnen. Het uiteindelijke doel is om in elke woonplaats een Changing Places Toilet te realiseren.

Rens Willemsen, general manager van het safaripark: 'In Beekse Bergen vinden we het belangrijk dat iedereen kan genieten van de mooie omgeving, de dieren en de andere faciliteiten die we hier bieden. Toen we hoorden dat met een Changing Places Toilet ook mensen langs kunnen komen voor wie een dagje dierentuin tot nu toe onbereikbaar was, zijn we hier direct mee aan de slag gegaan.'

Meer informatie

Het eerste Changing Places Toilet kwam tot stand in samenwerking met Stichting het Gehandicapte Kind en Joint Projects. Zie voor meer informatie: