Op 7 juni hebben de eerste 190 gemeenten toegang gekregen tot de SDG Invoervoorziening. VNG heeft de SDG invoervoorziening gerealiseerd voor alle gemeenten te kunnen voldoen aan de Europese verordening Single Digital Gateway (SDG). De deadline daarvoor is december 2022. Vraag nu toegang aan voor uw gemeente. 

Uitrol gestart: eerste 190 gemeenten 7 juni toegang 

Op 7 juni hebben de eerste 190 gemeenten toegang gekregen tot de SDG Invoervoorziening. Het zijn gemeenten die een contactpersoon hadden aangemeld. Deze gemeenten kunnen nu aan de slag met het invoeren van informatie over hun producten en diensten in de invoervoorziening, zodat ze voor de deadline in december 2022 voldoen aan de Europese verordening Single Digital Gateway. 

Actie: vraag nu toegang aan tot de invoervoorziening 

Heeft uw gemeente nog geen toegang tot de invoervoorziening? Geef dan nu een contactpersoon door. Let op: uw gemeente kan alleen toegang krijgen als we een contactpersoon hebben. 

  • Uw contactpersoon krijgt toegang tot de invoervoorziening en de instructies. 
  • Uw contactpersoon blijft op de hoogte van relevante ontwikkelingen via updates. 
  • Uw gemeente kan direct starten en voor de deadline voldoen aan de verordening.  

Vraag nu toegang aan tot de invoervoorziening

Over Single Digital Gateway 

Single Digital Gateway (SDG) is een Europese verordening waaraan alle gemeenten moeten voldoen. De eerste stap is dat overheden vanaf december 2022 informatie over producten en diensten moeten ontsluiten via het portaal YourEurope.eu. Het bestuur van de VNG heeft in 2021 besloten om een centrale oplossing te realiseren voor alle gemeenten: de SDG Invoervoorziening. Dit is een Content Management Systeem (CMS) met standaardteksten over producten en diensten in het Nederlands en Engels. Bekijk in deze instructiefilm hoe de invoervoorziening werkt.