Bij de 'Wisselstage!', georganiseerd door het Ketenbureau i-Sociaal Domein en The Curious Network, loopt u 1 dag stage bij een zorgaanbieder/gemeente naar keuze. Het doel is wederzijds begrip, korte lijnen en een goede samenwerking die uiteindelijk leidt tot betere hulp en ondersteuning.

Doelgroepen

Het uitwisselingsprogramma is bedoeld voor alle professionals bij gemeenten en zorgaanbieders die zich bezighouden met de organisatie van jeugdhulp en/of maatschappelijke ondersteuning en die meer inzicht willen krijgen in een elkaars wereld en manier van werken. Van ‘visie en de contractering van zorg tot de zorgadministratie en verantwoording’. Werkt u voor een cliëntorganisatie? Ook dan kunt u meedoen.

Achtergrond

Veel professionals bij gemeenten en (zorg)aanbieders ervaren de organisatie van jeugdhulp en Wmo-ondersteuning (van visie, via uitvoering naar verantwoording) als ingewikkeld. (Zorg)aanbieders en gemeenten moeten de zorg voor de inwoners samen vormgeven. Kennis van elkaars werkpraktijk en werkwijzen helpt om dit goed te doen en wederzijds vertrouwen te laten groeien. De personele dynamiek in de zeer beweeglijke arbeidsmarkt vormt daarbij een uitdaging. Tijd dus voor echte gesprekken en beter inzicht in elkaars aanpak.

Opzet van de stage

Van 18 t/m 22 november loopt de ene helft van de deelnemers stage bij de andere helft van deelnemers. Het gaat om een periode van 1 dag of desgewenst 2 dagdelen. Welke dag of dagdelen dit zijn, stemt u onderling af. Van 25 t/m 28 november 2024 zijn de rollen omgedraaid. Op 13 november is er een online startbijeenkomst en op 3 december een slotbijeenkomst, eveneens online.

Tijdens het programma:

  • krijgt u inzicht in een andere ketenorganisatie en hun manier van werken
  • leert u van de werkwijze van collega’s
  • kunt u sparren met iemand die je werk en werkomgeving begrijpt
  • bouw u aan uw netwerk

Kosten deelname en aanmelden

De kosten voor deelname aan bedragen € 295,- per deelnemer, cliëntorganisaties betalen slechts €75,-. Meld u uiterlijk 4 oktober aan door een mail te sturen aan Robin van Barneveld van The Curious Network: info@thecuriousnetwork.nl

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over de inhoud van het programma en uitleg over het verloop van de stage op de website van het Ketenbureau i-Sociaal Domein.