Bent u betrokken bij of verantwoordelijk voor het energieloket in uw gemeente? We stellen het op prijs als u uiterlijk vrijdag 18 november meedoet aan ons landelijk onderzoek. De uitkomsten geven ons een beeld van de activiteiten en werking van energieloketten, en zorgen ervoor dat we van elkaar kunnen leren.

Energieloketten verschillend ingevuld

In het Klimaatakkoord is afgesproken dat iedere gemeente een onafhankelijk energieloket heeft waar inwoners terecht kunnen met hun vragen over het verduurzamen van hun huis. Gemeenten vullen deze loketfunctie op verschillende manieren in. Om de werkwijze van gemeentelijke energieloketten uniformer te maken is in 2021 de handreiking kwaliteit energieloketten opgesteld.

Doel van het onderzoek

In navolging van de handreiking laten de VNG en het ministerie van BZK in kaart brengen hoe de energieloketten te werk gaan. Zo zijn we benieuwd naar de activiteiten, organisatie en monitoring van de voortgang van uw energieloket. Ook onderzoeken we met de enquĂȘte in hoeverre gemeenten gebruikmaken van de handreiking. Zo weten we hoe het gaat, maar kunnen we er ook voor zorgen dat we van elkaar kunnen leren.

Webinar over de resultaten

Op 13 december vindt een webinar plaats waar de resultaten van het onderzoek worden gepresenteerd. Ook is er ruimte voor vragen. U kunt zich hiervoor aanmelden via de vragenlijst of via digitaalplatform@minbzk.nl.