De Bredase digitale kaart voor mensen met een beperking staat op de shortlist voor Beste Overheidsinnovatie van 2023. Het gaat om een digitale plattegrond die op allerlei websites kan worden geplaatst en waarop alle belangrijke, nuttige en noodzakelijke plaatsen staan vermeld. 

Informatie voor bezoek aan stad of evenement

'De kaart is een goed hulpmiddel voor mensen met een beperking om snel praktische informatie te krijgen voor hun bezoek aan de stad of evenement. Dat zorgt voor een gastvrij verblijf in onze stad', meldt de gemeente Breda.

Succesvolle testfase

De kaart is in de testfase door 6 evenementen zoals Breda Jazz Festival en 538 Koningsdag gebruikt en op de websites van het Chassé Theater, Welkom in Breda en de gemeente gezet. Het nut van de kaart blijkt uit het feit dat deze 35.000 keer is geraadpleegd.

Beste Overheidsinnovatie

Met de verkiezing Beste Overheidsinnovatie wil de Vereniging voor OverheidsManagement (VOM) goede overheidsinnovaties in het zonnetje zetten, kennis uitwisselen en inspireren. De uitslag van Beste Overheidsinnovatie van 2023 wordt op 28 november bekend gemaakt.

Meer informatie