De VNG organiseert bestuurlijke gesprekken rondom het thema digitale veiligheid. Tijdens de gesprekken kunnen gemeentebestuurders met collega’s sparren en van elkaar leren.

De gesprekken verlopen onder begeleiding van een burgemeester via een interactieve spelvorm. Doel is om de gemeentelijke awareness bij bestuur, topmanagement en de professionals in het informatiebeveiligingsdomein te verhogen. De eerste peer-to-peer gesprekken hebben al plaatsgevonden en de reacties waren zeer positief. ‘Ik heb er meer van opgestoken dan vooraf verwacht. Een echt inhoudelijk groepsgesprek, de ambtelijke experts erbij verrijken het gesprek’, vertelt burgemeester Vroom van de gemeente Krimpen aan den IJssel.

Onderwerpen

De bestuurders kiezen 3 onderwerpen uit de canon digitale veiligheid (zie afbeelding) en gaan daarover in gesprek.

Interesse?

Tussen 8 september en 15 december wordt een nieuwe reeks gespreksmomenten gepland. Zie de Pleio omgeving van de Agenda Digitale Veiligheid voor alle beschikbare mogelijkheden.

Gemeenten die willen deelnemen aan de gesprekken kunnen hun burgemeester samen met hun gemeentesecretaris, functionaris gegevensbescherming, CISO en / of OOV-er aanmelden door een mail te sturen naar teamadv@vng.nl.