Gemeenten kunnen met een nieuwe API instrumentengids Eva koppelen met bijvoorbeeld zaaksystemen of diagnose-matchingsapplicaties. Dat maakt het eenvoudiger om maatwerk te bieden aan werkzoekenden, omdat de professional vanuit één systeem de werkzoekende optimaal kan ondersteunen.

De API is openbaar en voor alle softwareleveranciers beschikbaar om kosteloos te gebruiken. Leveranciers kunnen de applicatie-interface ‘Gegevensuitwisseling werkzoekenden instrumentengids’ vinden op Gemma online. CompetenSYS is de eerste leverancier die de API heeft toegepast in haar Diagnose- en Matchingsapplicatie. Professionals kunnen vanuit dit systeem direct instrumentengids Eva raadplegen om passende instrumenten te vinden die passen bij de hulpvraag van de werkzoekende.

Aansluiten op instrumentengids Eva

VNG heeft samen met gemeente onder andere instrumentengids Eva ontwikkeld om de dienstverlening aan werkzoekenden eenvoudig, eenduidig en inzichtelijk te maken. Elke gemeente kan aansluiten op Eva en waar mogelijk koppelen aan de eigen systemen met de API. Meer weten over de API of over aansluiten op instrumentengids Eva? Stuur dan een mail naar denniseneva@vng.nl.

Meer informatie