Tot nu toe hebben bijna 150 gemeenten de informatie over hun cliëntervaringsonderzoek (CEO) Wmo volledig en op tijd aangeleverd, 75 gemeenten hebben laten weten dat dit nog volgt. De aanlevertermijn voor de informatie is verlengd tot 1 september.

Het is belangrijk dat uw gemeente de resultaten van het CEO tijdig aanlevert zodat vanaf 1 september de uitkomsten geanalyseerd kunnen worden waardoor er een landelijk beeld ontstaat.

CEO nog niet uitgevoerd of afgerond?

Als uw gemeente (nog) geen CEO heeft uitgevoerd of dit nog niet heeft afgerond is het voor het landelijke beeld toch belangrijk dat u dit aangeeft via het systeem. Dit kunt u invullen bij aanvang van de vragen. Het ministerie van VWS zal gemeenten die na 15 augustus nog niets hebben aangeleverd, aanschrijven (vanuit de wettelijke verplichting) met het verzoek tot medewerking.

Inspiratie voor het CEO: voorpublicatie handreiking

Sinds 2021 is er meer ruimte om de CEO op een eigen wijze in te vullen, bijvoorbeeld met  een andere onderzoeksmethode dan het bekende vragenlijstonderzoek of met de focus op een bepaalde doelgroep. Lees meer:

Maar waar begin je dan en wie moet je allemaal betrekken? En wat zijn dan goede methoden? Om gemeenten hierbij te ondersteunen wordt een handreiking opgesteld. Gemeenten die niet kunnen wachten en alvast aan de slag willen, kunnen een voorpublicatie van de handreiking aanvragen via clientervaringsonderzoek@VNG.nl.