De 10 gemeenten die nog kans maken op de titel Meest Toegankelijke Gemeente van Nederland zijn bekend! Eersel, Hardenberg, Hengelo, Noordenveld, Oude IJsselstreek, Rotterdam, Sittard-Geleen, Tubbergen, Valkenswaard en Westerkwartier gaan door naar de halve finale van deze verkiezing.

Door inwoners het best beoordeeld op toegankelijkheid

In juni hebben inwoners Nederlandse gemeenten (inclusief de 3 bijzondere gemeenten, de BES-eilanden) beoordeeld op toegankelijkheid. De 10 hierboven genoemde gemeenten werden het best beoordeeld. De domeinen waarop de gemeenten zijn beoordeeld waren ‘vrije tijd’, ‘vervoer’, ‘werk & inkomen’, ‘onderwijs & ontwikkeling’, ‘welzijn, gezondheid & ondersteuning’, ‘wonen’ en ‘meedoen en gelijke behandeling’.

Nieuwe stemronde en finale

In september kan er, opnieuw door iedereen in Nederland, gestemd worden op de top 10-gemeenten. De 3 gemeenten met de meeste stemmen gaan door naar de finale. Een vakjury bepaalt welke gemeente de Meest Toegankelijke Gemeente van Nederland wordt. De vakjury bestaat uit Leonard Geluk, Guusje ter Horst, Cas Wolters, Illya Soffer en Romke de Vries. Zij zullen ook een aanmoedigingsprijs toekennen aan 1 van de gemeenten uit de top 10.

Meer informatie

Verkiezing Meest Toegankelijke Gemeente van Nederland