Datum
Organisatie
Rechtbank Gelderland
Soort
Wet- en regelgeving

De gemeente Oldebroek droeg de eigenaresse van een recreatiewoning in Bospark IJsselheide terecht op om te stoppen permanent in haar woning te verblijven. Dat oordeelt de rechtbank Gelderland. De gemeente heeft volgens de rechter voldoende duidelijk gemaakt dat de bewoonster permanent in haar woning verblijft.

Bestemmingsplan

De vrouw is eigenaar van een recreatiewoning op Bospark IJsselheide. Volgens het bestemmingsplan mag zij niet permanent in de recreatiewoning wonen. Volgens de gemeente doet zij dit toch en deze heeft haar opgedragen om hiermee te stoppen. Als de vrouw dat niet doet, dan moet zij een bedrag van € 25.000 betalen.

Bezwaar

De eigenaresse zei dat zij niet permanent in de recreatiewoning woont. Zij maakte daarom bezwaar bij de gemeente. Ook vroeg zij de voorzieningenrechter om de beslissing van de gemeente op te schorten.

Controles, verklaringen en gegevens

De gemeente voerde controles uit op Bospark IJsselheide. Ook verzamelde ze verklaringen van de vader en vriend van de vrouw en gegevens over het waterverbruik. Volgens de voorzieningenrechter toont de gemeente hiermee voldoende aan dat de vrouw permanent in haar woning verblijft. De gemeente mocht haar dus opdragen hiermee te stoppen, aldus de voorzieningenrechter. Het gaat hier om een voorlopig oordeel.

Uitspraak (op rechtspraak.nl)

ECLI:NL:RBGEL:2019:2493