Missing media-item.

In juni 2018 opende in het Amsterdam Museum de tentoonstelling 'De Mooiste Stad, Amsterdam door de ogen van Eberhard van der Laan' (inmiddels niet meer te bezichtigen). Daarop vroegen wij dertien burgemeesters welke plek in hun gemeente zij het mooist vinden.

(Tekst: Cindy Castricum | Beeld: Martine Sprangers)

 

 

22 februari 2019: Gerolf Bouwmeester, burgemeester van Culemborg

Burgemeester Gerolf Bouwmeester van Leusden kent Eberhard van der Laan - de aanleiding van deze fotoserie - goed. Met Bouwmeester waren we op een locatie met herinneringen aan de Tweede Wereldoorlog, een toepasselijke slotaflevering van deze rubriek.

8 februari 2019: Gerdo van Grootheest, burgemeester van Culemborg

Burgemeester Gerdo van Grootheest van Culemborg wandelt graag met zijn hond Klaas in de uiterwaarden van de Lek, op loopafstand van het historisch centrum.

25 januari 2019: Hubert Bruls, burgemeester van Nijmegen

Burgemeester Hubert Bruls van Nijmegen nam ons mee naar een plek, die 'ruw en onaf' is: het havengebied bij het Maas-Waalkanaal.

21 december 2018: Astrid Nienhuis, burgemeester van Heemstede

Op een koude herfstdag waren we met burgemeester Astrid Nienhuis van Heemstede in Wandelbos Groenendaal, een populaire plek op loopafstand van de ambtswoning.

7 december 2018: Wouter Kolff, burgemeester van Dordrecht


'Doordat Dordtenaren nogal bescheiden zijn, is het Groothoofd met de Groothoofdpoort een verborgen parel', aldus burgemeester Wouter Kolff van Dordrecht.

23 november 2018: Jan Luteijn, burgemeester van Cromstrijen

Voor bestuurders is Fort Buitensluis in Numansdorp volgens Jan Luteijn een mooie plek om te mijmeren over kansen en verbindingen met het omliggende gebied.
 

9 november 2018: Piet Zoon, waarnemend burgemeester van Veenendaal

Piet Zoon, waarnemend burgemeester van Veenendaal, is druk bezig met het Gilbertjaar 2019 waar De Grift in de Gelderse Vallei een belangrijke rol speelt.
 

19 oktober 2018: Jan van Zanen, burgemeester Utrecht

De mooiste plek in Utrecht volgens burgemeester Jan van Zanen is de watertoren op Rotsoord: van industriegebied tot hotspot.
 

5 oktober 2018: Peter Rehwinkel, waarnemend burgemeester Zaltbommel

 

Voor Peter Rehwinkel, waarnemend burgemeester in het Gelderse Zaltbommel, is het bunkerstation tussen de kribben in de Waal de mooiste plek van zijn gemeente.21 september 2018: Roger de Groot, burgemeester De Wolden

Met burgemeester Roger de Groot van De Wolden wandelden we in het Reestdal op weg naar het Spookmeer.

 

7 september 2018: Loes van der Meijs, burgemeester Doesburg

Burgemeester Loes van der Meijs nam ons mee naar de Kruidentuin aan de Paardenmarkt in Doesburg, een oase van rust in het centrum van het hanzestadje.


24 augustus 2018: Pieter van Maaren, burgemeester Urk

Burgemeester Pieter van Maaren nodigde ons deze zomer uit op Urk. Hij koos het Kerkje aan Zee als mooiste locatie van Urk, mede vanwege de historie en de relatie met Amsterdam.


29 juni 2018: Gerrit Goedhart, burgemeester Noordwijkerhout

Voor de eerste aflevering ontving burgemeester Gerrit Goedhart van Noordwijkerhout ons. De mooiste plek in zijn gemeente is landgoed Tespelduyn. Daar heb je overzicht over bijna de hele Randstad: van de Amsterdamse Zuidas tot Den Haag.