Vanwege de maatregelen van het kabinet rondom het coronavirus zijn bijeenkomsten uitgesteld of gaan ze in een andere vorm door. Heeft u zich voor een bijeenkomst aangemeld, check dan altijd bij de organisatie zelf of deze nog wel doorgaat.

8 juli

Webinar voor wethouders. Tijdens dit uur neemt Marianne van den Anker (landelijk ambassadeur Eén tegen eenzaamheid) u mee in vele inspirerende voorbeelden uit het land en voeren we het gesprek over de borging van het maatschappelijk initiatief dat tijdens de coronacrisis is ontstaan en de verduurzaming van de aanpak tegen eenzaamheid.

9 juli

De Zorgladder Mantelzorg is een hulpmiddel voor professionals en gemeenten. Aan de hand van de 5 verschillende treden kijkt u integraal wat er nodig is om tot goede mantelzorgondersteuning te komen. De Zorgladder kan helpend zijn voor een stevig mantelzorgbeleid binnen uw gemeente.

10 juli

Langzamerhand worden werk, (arbeidsmatige) dagbesteding en sociale werkvoorziening weer opgestart. Veel mensen in een kwetsbare positie helpt dit om weer structuur in de dag te krijgen en van waarde te zijn voor de samenleving. Het rapport 'De brede baten van werk' van het CPB en het SCP laat bovendien zien dat werk voor kwetsbare groepen ook leidt tot lager Wmo- en ggz-gebruik.

10 september

Met lef en open blik verder met de uitdagingen binnen het sociaal domein. De transitie is vijf jaar geleden begonnen, nu is het tijd voor de échte transformatie. Hoe doen we dat? Kom op 10 en 11 september naar Goes voor de 50e editie van dit bruisende LCGW-congres en laat u inspireren!

6 oktober

Voorkomen is beter dan genezen, dat geldt ook in het sociaal domein. Toch heeft preventie het imago tijdrovend, duur en bovenal niet meetbaar te zijn. Het congres ‘Doen wat werkt in het sociaal domein: leren van praktijkvoorbeelden’ laat zien dat het wél kan.

30 november

De Kennis- en Praktijkdagen 2020 ‘Contracteren Sociaal Domein’ is voor en door gemeenten en (zorg)aanbieders georganiseerd. Het doel is de inkoop (van visievorming tot uitvoering) in het Sociaal Domein te versterken om zo samen de transformatie vorm te geven. Hierbij ligt de focus op voorbeelden uit de praktijk.